Metro Premium Çipura ve Levrek Denizlere Hayat, Sofralara Omega 3 Katmaya Devam Ediyor
Metro Türkiye, dünyadaki öncü uygulamalardan olan azaltılmış deniz balığı yosun yağı içeren yemler ve sürdürülebilir balıkçılık teknikleri ile yetiştirilen Metro Premium Levrek ve Çipura ile gelecek nesillerin balık yiyebilmesi için çalışmalarına devam ediyor.
Metro Türkiye, Türkiye’de bir ilk olan “Ne Yediğinin Önünde, Yemediği Yarın” projesiyle sadece 2022 yılında 500 ton balığın denizlerde yaşamaya devam etmesini sağladı. denizlerdeki ekosistemi korumak ve sürdürülebilir balıkçılık ile daha sağlıklı beslenmek. Bu yıl hedefini bir adım öteye taşıyarak 900 ton deniz balığını kurtarmayı hedefleyen Metro Türkiye, “Önce Ne Yiyor, Ne Yiyor” projesiyle her geçen gün daha fazla deniz balığının devamına vesile olacak. ‘Yarın Yiyin’ diyerek balıkları gelecek nesillere bırakıyor.
1 Ağustos 2023, İstanbul –33 yıl Türk mutfağını ve değerlerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacı ile çalışan Metro Turkey, sürdürülebilirliği tüm faaliyetlerinin merkezine koymaktadır. Bu kapsamda sürdürülebilir balıkçılığı desteklemek için projelerine devam eden Metro Türkiye, geçen yıl başlattığı “Önce Ne Yiyor, Yarın Ne Yemez” projesiyle gelecek nesillerin balık yiyebilmesi için çalışmalarına devam ediyor. .
Sadece 2023’te 900 ton deniz balığı kurtulacak!
Balıkların geleceği için denizlerde kalması için çalışan Metro Türkiye, deniz balığı oranı azaltılmış alg yağı içeren yemlerle 2022 yılında 400 ton Metro Premium Levrek ve Çipura yetiştirdi. 80.000 kişinin yıllık balık ihtiyacını karşılamaya tekabül eden bu sayı ile 500 ton deniz balığı kurtarıldı. Yetiştirdiği Metro Premium Levrek ve çipura sayısını bu yıl daha da artırarak 900 ton deniz balığını kurtarmayı hedefleyen Metro Türkiye, “Önce Ne Yiyor, Ne Tüketiyor” projesiyle deniz balığını gelecek nesillere bırakmak için çalışmalarına devam edecek. Yarın Yemez”.
“Ne Yiyorsa Yarın Ne Yemez” projesiyle sürdürülebilir balıkçılığı desteklediklerini belirten Metro Türkiye CEO’su Sinem Turung “Metro Türkiye olarak yiyecek içecek şubesinin sürdürülebilirlik dönüşümüne katkıda bulunmak ve sürdürülebilirliği gıdanın olduğu her alana yaymak üstlendiğimiz en değerli sorumluluklarımızdan biridir. Gerek sunduğumuz çalışmalarla gerekse yürüttüğümüz proje ve eğitimlerle restoran menülerinin daha sürdürülebilir bir yaklaşımla hazırlanmasına katkı sağlıyoruz. Geçen yıl başlattığımız “Önce Yi, Yarın Yeme” projemizle yeme-içme sektörüne yetiştirilen balık arzının yaklaşık yüzde 50’sini sağladık ve Metro Premium balıklarını restoran menülerine dahil ettik. Sürdürülebilir balıkçılığı destekleyen bu eserlere olan talep karşısında bu yıl hedefimizi bir adım öteye taşıdık. Yıl sonuna kadar toplam 750 ton çipura ve levrek yetiştirerek yaklaşık 900 ton deniz balığını kurtarmayı hedefliyoruz.”
Metro Premium Levrek ve Çipura ile Somon eşdeğeri Omega 3
Metro Türkiye; Dünyanın en büyük balık yemi tedarikçilerinden biri olan Skretting ve ülkemizin önde gelen balık üreticisi Hatko Su Eserleri ile iş birliği yaparak Türkiye’de ilk kez endüstriyel ölçekli levrek ve yosun yağı içeren yem kullanımına öncülük etmiştir. çipura yetiştiriciliği. Projede kullanılan bu alternatif yem modeli, balıkların dal ortalamasının oldukça üzerinde Omega 3 yağ asidi değerlerine sahip olmasını sağlıyor.
“Metro Metodu” sürdürülebilir balıklar aynı anda 227 farklı kalite kontrolünden geçiyor!
Türkiye’de kendi markası altında yetiştiricilik balıklarını raflarına yerleştiren ilk ve tek marka olan Metro Türkiye, tüm balıklarda olduğu gibi Metro Premium Levrek ve Çipura ürünlerinde de %100 izlenebilirlik sunarak müşterilerine sağlıklı gıda sunmaya devam ediyor. Türkçe ve Latince adı, hasat tarihi, son kullanma tarihi, parti numarası, yetiştirme yeri, kuluçkahane, yem, tedarikçi adı, gıda güvenlik sertifikası, iz analiz bilgileri, besin değerleri olmak üzere 12 kriterde %100 izlenebilirlik ile müşterilere sunulmaktadır. . Açık denizlerde kafeslerde yetiştirilen ve ortalama 13 – 16 ayda hasat boyuna ulaşan balıklar; Toplamda 227 diğer kalite kontrol sürecinden geçerek önce raflarda sonra da sofralarda yerini almaktadır.
Projede dikkate alınan bir diğer unsur ise hayvan refahıdır. Metro Türkiye’nin balık yetiştirdiği kafeslerde metreküpte 8-10 kilo balık var. Bu da balıkların ferah bir ortamda büyümesini sağlayarak onları daha az strese sokar ve hayvan refahını artırır.
Proje kapsamında özel çiftliklerde yetiştirilen Metro Premium Levrek ve Çipura’yı farklı kalibrelerde Metro Türkiye mağazalarında bulabilirsiniz.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
haber-bodrum.com.tr